Glem ikke hjernen

fiskolie-d-vitamin_dinhelsebix.dk

Hjernen er uden tvivl det vigtigste organ i vores krop.

Den passer på alle de kropslige funktioner, som holder os i live. Den indeholder vores bevidsthed, vores tanker og vores personlighed. Og den har brug for vitaminer. Der findes nogle særligt gode vitaminer til hjernen.

Nogle stoffer hjælper med at forbedre hukommelse og koncentration. Stofferne reducerer også vores risiko for neurodegenerative sygdomme, som Alzheimers.

A-vitamin, også kendt som betacaroten, er en af de mest nyttige vitaminer for din hukommelse, det hjælper også med at bevare dine hjerneceller. Mangel på A-vitamin kan føre til seriøse helbredsmæssige problemer, og så er A-vitamin også godt for dit syn, og findes i fx gulerødder.

Alle B-vitaminer vigtige for en ordentlig hjernefunktion. Især B1, også kaldet thiamin, har rigtig gode effekter på at forsinke hjernes aldring og forbedre humøret.

B6 bør også nævnes for sig selv, for det er et af de mest fuldkomne vitaminer der findes. B6 understøtter nemlig oprettelsen af neurotransmittere som fx dopamin og norepinephrin.

Vitamin B6 spiller også en rolle i optagelsen af ​​B12, som er et ekstremt vigtigt vitamin til kognitiv udviklingMangel på vitamin B6 kan føre til depression. B6 findes blandt andet i fødevarer som kartofler, kylling, æg, mælk, linser og nødder.

 

C-vitamin eller ascorbinsyre, er et af de vitaminer flest kender.  Det er en kraftig antioxidant og også modvirker hjernes aldring.

C-vitaminer er der rigtig mange af i citrusfrugter, men også i grøntsager som peberfrugter og broccoli.

 

Der er mange andre vitaminer, der også er meget vigtige for god hjernefunktion. En af dem er D-vitamin. Vi kan finde dette vitamin i fx fede fisk.

K-vitamin bidrager til bedre læring og hukommelse. Broccoli er en rigtig god kilde til K-vitamin, sammen med rosenkål, persille, bladgrøntsager, asparges, selleri og gærede fødevarer.

Sidst men ikke mindst er E-vitamin (en antioxidant) og omega 3 fedtsyrer rigtig gode for hjernen. Begge beskytter mod degenerative processer.

Så… med en sund og varieret kost er du godt rustet med vitaminer. Det er dog ikke altid man lige får det man skal have, eller spiser så varieret som man burde.

Derfor kan det være en rigtig god idé at supplere med et kosttilskud med vitaminer.

Lige nu har kan du få det stærke mulitvitamin og mineralpræparat Omnimin Pure til nedsat pris.

Se tilbuddene her.

Omnimin Biosym 175 tabletter_dinhelsebix.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *